Restaurant

Gastronomische keuken in een hedendaags kader

La Barrière de Transinne heeft nu 28 kamers, comfortabel of superieur, gerenoveerd met zorg en moderniteit, een combinatie van charme, comfort en elegantie.

In de keuken zullen verfijnde streekgerechten uw smaakpapillen doen watertanden. Chef-kok  biedt een gastronomische ervaring op basis van een verse en smakelijke keuken, geïnspireerd door lokale producten, die zich aanpast aan het ritme van de seizoenen.

Bij mooi weer kunnen de gasten van hun maaltijd genieten op het terras met uitzicht op de tuin. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiest de directie of de maaltijd binnen of buiten wordt geserveerd. 

Het restaurant heeft een capaciteit van 60 couverts.

Vanaf 6 personen werken we enkel nog met een menuformule. 

 Om de beschikbaarheid te garanderen, is het raadzaam uw tafel telefonisch te reserveren op 061/65.50.37, of via het formulier op deze pagina. 

Honden zijn niet welkom in het restaurant.                                                  

Openingsuren

Van donderdag tot maandag
Van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00.
Gesloten op dinsdag en woensdag en Zaterdagmiddag

Reservatie

Reservatie

*sidebar.offresTitle

À la carte

Menus

Om te starten

Aardappel Fraicheurs

18€

Tijm- zuring- gele biet

Het perfecte ei

24€

Méli-mélo van asperges - coulis van zuring

Variaties met witte asperges

24€

Mousseline - gekonfijte eidooier met dille


En vervolgens

Lamsfilet

42€

Groene asperges - wilde knoflook - raapjes - gekonfijte panoufles

Zeetong

40€

Garnituur uit de tuin

Zalmfilet

35€

Groene asperges - wilde knoflook - lente-uitjes

Kalfszwezerik

43€

Gekonfijte kalfswang met driedubbele saus van Rochefort - seizoensgroenten

Pure ossenhaas, volgens het aanbod van de dag

42€


Eindigen op een zoete toets

Gabriel's lekkernij (aan te vragen bij bestelling)

15€

Chocolade - gekarameliseerde hazelnoten - gezouten boterkaramel - vanille

Taartje van citroen en basilicum

15€

Gepocheerde peer met kardemom

15€

Karamel met gezouten boter - perensorbet

Dame Blanche van de chef

15€

Krokantje van feta

15€

Olijf Taggiasche- granny smith

Bord van belegen kazen

15€

Selectie van onze regionale ambachtslieden


Lunch

Geserveerd voor de lunch
 Maandag - donderdag - vrijdag  

Menu gebaseerd op de markt van de dag

3-gangen menu voor €38
2-gangen menu voor €30


Onze menu's

 

Verse aardappel
Tijm - zuring - gele biet

Variaties op witte asperges ?
Mousseline- eigeel gekonfijt met dille

Lamsfilet
Groene asperges - daslook - raapjes

Taartje van citroen-basilicum
Of
Krokante feta
Olijf Taggiasche- oma Smith
(Supplement 5€)

Gepocheerde peer met kardemom
Gezouten boterkaramel- perensorbet

Extra kaasplankje aan 12€.
Kaas in plaats van pre-dessert aan 8€.


Nathan menu
4 gangen: €58 (wijn en spijs bijpassend €32)
Maxime Menu
5 gangen : (*entrée en plus) : 65€ (wijn en spijs bijpassend 38€)


Laat het ons weten als je allergieën of intoleranties hebt.