Degustatie

 

Een bistronomische keuken in een eigentijds kader

 

La Barrière de Transinne heeft nu 28 kamers, comfortabel of superieur, zorgvuldig gerenoveerd met zorg en moderniteit en  combineert charme, comfort en elegantie.

 

Een wellnessruimte met sauna en hammam is ook beschikbaar en kan voor elke klant geprivatiseerd worden.

Op het gebied van de keuken zijn het verfijnde lokale gerechten die uw smaakpapillen doen watertanden. De chef-kok biedt een gastronomische ervaring gebaseerd op een verse en smakelijke keuken geïnspireerd door lokale producten, terwijl hij zich aanpast aan het ritme van de seizoenen.

Bij mooi weer kunnen de gasten genieten van hun maaltijd op het terras met uitzicht op de tuin.

Het restaurant heeft een capaciteit van 60 personen en een private dining room voor 12 personen. 

 

Openingsuren

Ouvert du mardi au vendredi de 12 à 14h et de 19 à 21h30. Le samedi de 19 à 21h30. (Fermé le lundi & dimanche).

Reservatie

*sidebar.offresTitle

Art & Gastronomie

Uw ticket voor de ruimte

Natuur et Lekkernijen

à la carte

Menu

En vervolgens

Het Land

Gebraden haantje met dragon

24€

Geplette aardappelen met olijfolie, seizoensgroenten

Tagliatta van rund

25€

Raketsla en tomaten

Entrecôte Belgisch Witblauw (250 gr minimum)

29€

Bearnaisesaus, mesclun sla frietjes

Lamskroon

32€

Fricassée van groenten, gekruide jus rozemarijn, krielaardappelen

Kalfszwezerik

38€

Salade van getruffelde bonen, amandelaardappeltjes

De Zee

Vis van de dag

Dagprijs

Beurre blanc, fondue van spinazie, aardappelmousseline

Zalmfilet aan één zijde gebakken

24€

Saus met kruiden, tagliatelle

Vegan

Fricassée van seizoensgroenten

14€


Om te starten

Koude Voorgerechten

Noors visbord

17€

Gerookte forel, paling, zalm, lompviseitjes

Carpaccio van rund

15€

Raketsla, truffelolie, Parmezaan krokantje

Carpaccio van tarbot

18€

Citroen, kappertjes, beurre noisette

Secreto n°7

21€

Pickles van groenten en zijn toast

Warme Voorgerechten

Soep van de dag

9€

Lage temperatuur gegaard ei

16€

Espuma met truffels, crumble van groenten

Duo van grijze garnalen en kaas kroketten, mesclun sla

17€

Sint Jacobsvrucht hapje

21€

Citrusboter, gekonfijte prei

Mechelse Asperges, Ardense ham

24€

Saus met morieljes en Sauterne


Eindigen op een zoete toets

Eindigen op een zoete toets

Dame blanche en zijn sacristain

11€

De chocoladebol van de Barrière

12€

Tarte Tatin

12

Dessert met vruchten

14€

Chocolade moelleux

12€

Coulis van rode vruchten op zijn citroencake

Sorbet en zijn gekonfijte vruchten

14€

Bord met geaffineerde kazen uit de Ferme des Sureaux te Maissin

14€


Menu du mois

Assiette de la Mer 

 

***

Oeuf parfait à 64° du chef

Uniquement servi avec le menu en 4 temps

***

Côtes d'Agneau 

Jus corsé au Romarin

Légumes de saison

***

L'assiette de fromages de la Ferme des Sureaux

(Suplément de 10€)

***

Moeleux fondant au chocolat

Coulis de fruits rouges

(Si remplacement du dessert par le fromage, suplément de 8€)

 

Menu en 3 temps: 37€

Menu en 4 temps: 45€

*uniquement dans le menu en 4 temps


Poour les plus petits

Un plat, un dessert

12€


Lunch van de dag

 

Onze lunch bestaat uit lokale producten en de markt die dagelijks door onze chef wordt bereid. 

De samenstelling van de lunch varieert van dag tot dag. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor de samenstelling van de lunch.

 

Lunch du marché en 2 temps: 23€

Lunch du marché en 3 temps: 29€